PÁLYÁZATI FELHÍVÁS-hrsz. 04/26

Ez a bejegyzés 2022. november 28. napon hatályát vesztette!

Nyergesújfalu Város Önkormányzata (2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 104-106.) az önkormányzat tulajdonában lévő vagyonnal való gazdálkodás és rendelkezés szabályairól szóló 10/2016.(VII.6.) számú önkormányzati rendelet és Nyergesújfalu Város Képviselő-testületének 260/2022. (X.25.) Ny.Kt. határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet az alábbi ingatlan értékesítésére:

1. Az ingatlan adatai:

Település Helyrajzi szám Művelési ág Terület nagysága  m2 Tulajdoni hányad Minimum eladási ár       ( Ft ) Megjegyzés
Nyergesújfalu 04/26 kivett beruházási célterület 2.389 1/1 21.501.000,-Ft+ÁFA Hidrogeológiai „B” védőterület

Kialakítandó funkció: autómosó

A pályázat nyertese a kialakult vételáron felül köteles 942.850,-Ft járulékos költséget (talajvédelmi terv elkészítése és földvédelmi járulék) kiíró bankszámlájára a vételárral egyidőben megfizetni.

A pályázati kiírás mellékletét képezi Mézes Zoltán talajvédelmi szakértő 2021. novemberében készített Talajvédelmi terve, az abban foglaltak betartása a leendő nyertes pályázó kötelessége és felelőssége.

A terület Nyergesújfalu külterületén, ipari övezetben található, a belterülettől száz méterre. Megközelítése Dorog felől a 10-es számú főútról, illetve magánútról lehetséges. A terület felszíne sík, a telekhatárok nincsenek kijelölve, bekerítve nincs, általánosan rendezett. A terület használatához szükséges villamos energia, ivóvíz, technológiai víz biztosított.

A jelenleg hatályos szabályozási terv alapján a terület Gksz3 (Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület) jelű építési övezetbe tartozik. Nyergesújfalu Város Önkormányzat Képviselő-testületének „1/2014.(II.4.) önkormányzati rendelete a Nyergesújfalu helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 17/2008.(V.30.) számú rendelet módosításokkal történő egységes szerkezetbe foglalásáról” 11. § alapján az övezetben nem jelentős zavaró hatású gazdasági célú épületek (kisüzemi termelő, szolgáltatók illetve raktározási tevékenység, irodák, stb.) elhelyezése lehetséges, az alábbi beépítési előírások betartásával:
a) beépítési mód: szabadonálló,
b) beépíthetőség: max. 40 %,
c) zöldfelület: min. 20 %,
d) építménymagasság: max. 10,0 m, ami technológiai szempontból indokolt esetben meghaladható,
e) teleknagyság: min. 5000 m2,
f) építési hely:
fa) előkert a 10-es számú országos főút felül 40 m, a 05 hrsz-ú ingatlan felül 10 m,
fb) oldalkert 6 m,
fc) hátsókert 6 m.

A Helyi Építési Szabályzat folyamatban lévő módosítását követően az ingatlan besorolása Gksz-1 övezetre módosulna, az alábbi előírásokkal:

  • legkisebb kialakítható telekterület 2.000 m2,
  • a legnagyobb beépítettség 30%,
  • a legkisebb zöldfelület 40%,
  • a legnagyobb épületmagasság 4,5 m.

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 33. §-a  rögzíti a telek beépítésének feltételeit, melyek az alábbiak:

(1) Épület csak olyan telken vagy építési telken helyezhető el,
a) amelynek megközelíthetősége – beépítésre nem szánt területen a honvédelmi, katonai és nemzetbiztonsági célú épület elhelyezésére szolgáló telek kivételével – gépjárművel közterületről vagy magánútról közvetlenül biztosított,
b) ahol a rendeltetésszerű használathoz szükséges villamos energia, ivóvíz, technológiai víz biztosított,
c) ahol a keletkező szennyvíz és a csapadékvíz elvezetése vagy ártalommentes elhelyezése biztosított,
d) ahol a használat során keletkező hulladék elszállításának, ártalommentes elhelyezésének vagy házilagos komposztálásának a lehetősége biztosított, valamint
e) amelyhez a gépjárművek elhelyezése a 42. §-ban előírtak szerinti biztosítható.
(2) Az (1) bekezdés b)-d) pontjában előírtak a környezettudatos energiagazdálkodás eszközeivel közüzemi szolgáltatással vagy egyedi módon teljesíthetők az övezetre előírt teljes közművesítettség esetében is.

A beépítés lehetőségeiről, módjáról, feltételeiről, a helyi és országos előírásokról a pályázónak kellő körültekintéssel tájékozódni szükséges. A vevő az ingatlant megtekintett állapotban vásárolja meg.

2. Ajánlati biztosíték (bánatpénz): 100.000,-Ft, melyet a pályázó köteles Nyergesújfalu Város Önkormányzata OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11740092-15385822 számú számlájára átutalni vagy készpénzbefizetéssel a fenti számlaszámra az OTP Bank Nyrt-ben teljesíteni 2022. november 28-ig.
A pályázaton, a licittárgyaláson nem vehet részt az a pályázó, aki a bánatpénz befizetését a jelen felhívásban előírt módon és határidőben nem teljesítette.
A bánatpénz összege a szerződéskötési jog elnyerése esetén a vételárba beszámításra kerül. Amennyiben a nyertes pályázó az ajánlatát a szerződés aláírása előtt visszavonja, úgy a bánatpénzt elveszíti.

A szerződéskötési jogot el nem nyert pályázók számára a bánatpénz összege az eredményhirdetést követő 3 munkanapon belül visszafizetésre kerül.
A kiíró a visszatérített bánatpénz után kamatot nem fizet.

3. A pályázati eljárás hivatalos nyelve a magyar.

4. Pályázati feltételek:

A pályázati anyaghoz csatolt pályázati adatlapon lehet jelentkezni a pályázatra, a licittárgyalásra. 

A kitöltött pályázati adatlap a pályázati felhívásban foglaltak tudomásul vételét jelenti, egyben elengedhetetlen feltétele a pályázaton, licittárgyaláson való részvételnek.

Az ingatlanra természetes személyek, vagy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) bekezdés 1. pontjában (továbbiakban Nvt.) meghatározottak szerinti átlátható szervezetek pályázhatnak.

A pályázathoz csatolni kell az alábbi nyilatkozatokat és dokumentumokat:

  • ajánlattevő nyilatkozatát arról, hogy 60 napos ajánlattételi kötöttséget vállal, ami az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik,
  • Nyergesújfalu Város Jegyzőjének igazolását arról, hogy a pályázónak a kiíró önkormányzattal szemben semmiféle lejárt tartozása nem áll fenn,
  • csatolni kell a pályázati biztosíték megfizetését igazoló dokumentum másolatát,
  • nem természetes személy pályázó esetén cégszerűen aláírt nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv 3. § 1. pontja szerint átlátható szervezetnek minősül, melyet a kiírás mellékletét képező formanyomtatvány kitöltésével tehet meg,
  • nem természetes személy pályázó esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldány

5. Több pályázó esetén licit tartása kötelező.

A hiánytalanul, pontosan kitöltött pályázati adatlapot és a becsatolt mellékleteket zárt borítékban kell beadni postai úton (2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u.104-106.), vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal titkárságán.

A borítékon fel kell tüntetni: „Pályázat a 04/26 hrsz-ú ingatlan megvásárlására”

Hiánypótlásra nincs lehetőség.

6. A pályázat meghirdetésének közhiteles időpontja: Nyergesújfalui Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztés kezdő napja: 2022. október 28.

7. A pályázat benyújtási határideje: 2022. november 28. 12:00 óra.

8. A licittárgyalás (amennyiben több pályázat kerül benyújtásra)
ideje: 2022. november 30. 14:00
helye: Nyergesújfalui Polgármesteri Hivatal (2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 104-106.) emeleti kis tanácsterme.
Licitlépcső: 500.000 Ft+ÁFA

Amennyiben több pályázat érkezik az ingatlan megvásárlására, a szerződéskötés jogát az a pályázó szerzi meg, aki a licittárgyalás során a legmagasabb vételi ajánlatot teszi. Amennyiben a nyertes ajánlattevő ajánlatát a szerződés aláírása előtt visszavonja, a szerződés megkötésének lehetősége a második legjobb ajánlatot tevőnek felajánlásra kerül, a nyertes pályázó által megajánlott áron.

9. A pályázat elbírálásának határideje: 2022. december 31.

10. A szerződés megkötésének határideje: 2022. január 31.

A nyertes ajánlattevő köteles a meghirdetett ingatlan vételi jogának megszerzésével kapcsolatos költségek (okirat-szerkesztési, ellenjegyzési, földhivatali eljárási és az elővásárlásra jogosultak értesítésére vonatkozó, valamint minden más, a jogügylettel összefüggő egyéb költség) díjának viselésére, továbbá a telekhatárok felmérése (kitűzése) a nyertes pályázó feladata és költsége.
Amennyiben a nyertes pályázónak felróhatóan nem történik meg a szerződés aláírása a fenti időpontig, a nyertes pályázó elveszíti szerződéskötési jogát és a bánatpénzt. Az Önkormányzat fenntartja jogát, hogy az adásvételi szerződés megkötéséig a pályázati eljárást bármikor, indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

11. A vételár megfizetésének módja, határideje: A teljes vételárat a szerződés aláírásával egyidejűleg kell megfizetni Nyergesújfalu Város Önkormányzata OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11740092-15385822 számú számlájára. A vételár teljes megfizetéséig az ingatlan Nyergesújfalu Város Önkormányzatának tulajdonában marad. A vevő a teljes vételár megfizetésének napjától léphet birtokba.

12. Helyszíni megtekintés: Az ingatlan helyszínen történő megtekintése a pályázók által egyénileg történik.

13. A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető: előre egyeztetett időpontban személyesen Nyergesújfalui Polgármesteri Hivatal (2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 104-106.) 220. irodában vagy   a 06/20 238-8953 telefonszámon.

Nyergesújfalu, 2022. október 28.

Melléklet:      

Mihelik Magdolna
polgármester

 

Megosztás